Simple tips til at friske hverdagen op

Vi kender alle følelsen af at vågne mandag morgen og skulle på arbejde eller i skole efter en dejlig weekend. Man orker simpelthen ikke at trække sig selv op ad sengen, men man ender alligevel med at komme afsted for ugen skal jo i gang.

Jeg har selv haft disse dage og har dem selvfølgelig stadig, men jeg har sat mig ned og prøvet at finde ud af, hvordan jeg nemmere kunne overskue hverdagene og få noget ud af dem. Det er selvfølgelig meget forskelligt, hvad der giver folk overskud, men jeg vil alligevel prøve at komme med nogle overordnede bud på, hvordan jeg tror, du nemmere kan få dig selv i gang.

 

Gør morgenmaden til noget specielt

Jeg elsker mad. Dog hadede jeg virkelig at spise morgenmad. Jeg syntes, det var kedeligt og bare noget, der skulle overstås. Dermed blev morgenmaden nærmest en udfordring i stedet for at give mig energi til hverdagen. Jeg prøvede derfor at gøre min morgenmad til noget specielt hver morgen. Dette gjorde jeg ved at købe nogle lækrere produkter og tilføje nogle andre ting til morgenmaden. For eksempel købte jeg kokosflager og en lækker müsli og blandede det med min havregryn om morgenen. Dermed blev havregrynene lidt bedre. Derudover tillod jeg mig at give mig selv lov til boller med pålægschokolade, hvis det var det, jeg ville have den morgen.

Ved at spice dagens første måltid op er mine morgener blevet meget nemmere. Det er ikke længere en udfordring, og jeg ser faktisk frem til min morgenmad, når jeg går i seng.

 

Lav planer i løbet af dagen

Sørg for at du har noget at give dig til, når du har fri fra arbejde eller skole. Der skal selvfølgelig være plads til, at man bare kan smide sig på sofaen, når man kommer hjem, men det er også godt at være social. Det giver i hvert fald mig ekstra overskud. Derudover hygger jeg mig, når jeg er sammen med andre mennesker. Du kan også planlægge en tur i fitness, så du får motioneret. Det giver altid en lettende følelse bagefter og skaber dermed også overskud.

Det vigtigste er egentlig bare, at du planlægger noget, så du har noget at glæde dig til i løbet af dagen.

 

Forkæl dig selv

Du skal også huske at forkæle dig selv, om det så er at købe en times massage eller finde en ny, flot dame bluse. Når vi gør ting for os selv, så skaber det overskud. Selvfølgelig skal vi ikke glemme at gøre ting for andre, men vi har det tit med at glemme os selv i den hektiske hverdag og samtidig ville gøre andre mennesker glade. Nogle gange er det dog vigtigt, at vi vender den omsorg indad, så vi ikke forsvinder væk i hverdagen.

Jeg har tit taget en aften alene med en god film og lidt snacks, fordi det er det, jeg har haft brug for for at lade op. Det har jeg så planlagt og lagt tid af til, så jeg ved, det er noget, jeg skal. Jeg går dermed og glæder mig det meste af dagen til at have min alene-tid, hvilket også får dagen til at gå lidt hurtigere.

Det her var bare mine tre råd, men de er ikke universelle. Du har måske nogle ting, der er bedre for dig, og så skal du bare bruge dem – det vigtigste er nemlig, at du er tilpas med din hverdag.