Indret det perfekte legerum

Når der kommer børn til familien er der mange ting, der skal tages højde for og flere daglige rutiner vil helt naturligt blive ændret. Måske bliver stuen lavet om til en mindre legeplads fordi, der ikke er plads til de mange fine legesager på børnenes egne værelser, men har du overvejet at skabe et værelse eller multirum kun til leg, hvor dine børn kan få frit spil?

Et legerum skaber plads til fantasien kan få frit løb og dine børn kan bekæmpe pirater, lege bortførte prinsesser når de får venner på besøg, uden legen bliver forstyrret af omverdenen.

 

Legerum er også til de mindste

Det er ikke kun store børn, der kan få glæde af et legerum og du vil med stor sandsynlighed selv opleve at du som forælder vil kunne finde en stor glæde i et legerum. For at få mest mulig glæde af legerummet, kan du med fordel lægge skumgulv på hele gulvet. Det vil gøre rummet meget anvendeligt, da du på denne måde roligt kan sætte dit barn ned og lade det trille eller kravle rundt efter legetøjet. Herefter kan du indrette værelset med dit barns yndlings legetøj, tumlemøbler der fremmer barnets motorik, puder, stole eller andet du kan sidde på når barnet skal ammes eller trøstes. En forholdsvis nem måde at implementere et sjovt element for barnet er ved at sætte spejle ind i rummet, så barnet kan se sig selv og sine ansigtsudtryk. Det er en aktivitet, der er underholdning i for både dig og dit barn.

 

Indretning af legerummet

Et legerum skal naturligvis indrettes efter dit barns interesser og alder, men flere elementer kan du benytte på flere måder og deres funktion udvikler sig som dit barn vokser. Flere af de populære tumlemøbler fra bObles kan bruges allerede fra dit barn er et par måneder gammel til at styrke deres træning i at holde hovedet selv. Som tiden går og dit barn bliver større og stærkere vil barnet finde andre sjove måder at bruge tumlemøblet på. Fordi disse møbler er så alsidige, kan de altså blive i legerummet flere år og flere søskende vil således også kunne få glæde af tumlemøblerne. Indret også legerummet med det populære kuglebad og oplev også her hvordan dit barn finder nye lege. Her kan dit barn for eksempel lege i kuglebadet og svømme rundt mellem boldene eller kaste de bløde bolde rundt i rummet med legekammerater og søskende. Et element du med flere fordele kan placere i legerummet er en foldemadras. En foldemadras kan dit barn få glæde af ved flere lejligheder og det samme gælder for dig som forælder. Foruden at være et ideelt afslappet miljø for dig at sidde i under legetimen, skaber den også flere lege og hyggestunder for dit barn. Dit barn kan kravle rundt på madrassen og ned på skum gulvet, bygge en hule med madrassen og når der er legekammerater på besøg er madrassen perfekt til gode hyggestunder med en film eller måske højtlæsning. Husk at placere tæpper og puder for at gøre det hyggeligt.

 

Detaljer der gør legerummet personligt

Et legerum skal være et sted der inspirerer til kreativ leg. Mal væggen i stærk en farve eller måske med motivet af dit barns yndlings karakter eller sportsgren. Der findes mange smukke tapeter og her kan du igen vælge om det skal være i en flot farve eller med motiver med særlig betydning for dit barn. Billeder af familiemedlemmer og familiens kæledyr skaber en hyggelig atmosfære og er en god måde for børnene at lære de forskellige navne. Brug også billederne til at fortælle historier om de forskellige.