En trendy pige på bytur i København

Mit navn er Stine, og jeg er en trendy pige på sin bedste alder. Jeg kommer oprindeligt fra Kolding, og har læst på universitetet i Århus. Jeg har altså været lidt omkring, men har aldrig rigtigt følt mig hjemme. Jeg har ofte gået rundt med følelsen af, at jeg kom fra en anden planet. Jeg fik da nogle gode venner i både min hjemby og da jeg studerede, men der var stadig en eller anden form for uforklarlig afstand. Min humor var ikke helt som de andres, og jeg fik af og til nogle skæve blikke. Mit hår sad gerne lidt flippet og vildt, hvor folk omkring mig satte det ret konservativt i forhold til. Mit tøj… åh mit tøj var godt nok anderledes. Det har aldrig passet mig, at vælge tøj efter hvad andre har på eller synes godt om. Tøjet har altid haft en speciel plads i mit hjerte, som en måde både at pakke mig selv ind i rare følelser, og signalere mig selv ud til omverdenen. Det kan jeg ikke gøre, med det der er på mode lige nu. Eller, det troede jeg ikke jeg kunne.

Mit verdenssyn skiftede nemlig ret pludseligt, da jeg for første gang var på tur i byen i København. Jeg havde været på shopping-tur inden, og var totalt hyper! Hold op hvor var udvalget fedt – jeg behøver ikke længere lede i timevis for at finde noget der var mig, altså sådan rigtigt mig. Hvad der egentligt var tænkt som lidt vindues-shopperi for at få tiden til at gå, endte med en flere timers ransagelse af alle tøjbutikker i København. Jeg købte flere stilletter, en Wood Wood Cap og cirka alt hvad der stod  Second Female på. Det var på én gang euforisk og utroligt forvirrende. Her havde jeg gået og troet, at jeg var sær og helt min egen. Så kommer jeg til storbyen, og alt ser ud som om det er blevet tilpasset mig! Som om en skrædder og et par designere har kigget i min dagbog og indrettet hele gågaden efter mit eget hovede.

Der var stadig lidt nerver på, da jeg skulle i byen med veninderne. Jeg havde som sagt ikke været på bytur i København før, så jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente. Jeg følte mig godt tilpas i det nye tøj, og sprudlede af selvtillid. Men var der risiko for jeg havde misforstået noget? Var det her tøj “kedeligt” i København, og for farverigt til Århus?

Det gik dog over al forventning. Jeg fik et hav af komplimenter, og en fyr kaldte mig den “mest trendy tøs i København”. Så jeg har vist fundet det helt rigtige sted for mig. Huslejen er højere, og mit shopping-budget går nok amok, men det skal ikke stoppe mig fra at flytte til et sted jeg virkelig føler mig hjemme.