Advarsel: Bilmarkedet På Vej i Katastrofal Kurs!

Der er rigtigt mange forskellige biler på markedet i dag, og det er noget vi forbrugere har nydt godt afi mange år efterhånden. Der er flere muligheder end nogensinde før, og der er noget for enhver smag. Samtidig er priserne blevet ganske fornuftige, uden man behøver at gå på kompromis med kvaliteten. Det har været en fantastisk udvikling, og noget alle regnede med ville fortsætte.

Men der er sket et skift på det seneste, som peger på at bilmarkedet er kommet på katastrofal kurs. Konkurrenter fra Kina har nemlig meldt sig på banen, med biler i et prisleje der er hidtil uhørt! I lande med mindre kontrol eller mere lempelige regler, er disse kinesiske bilmærker allerede blevet voldsomt populære. Det giver også god mening, da alt ser fantastisk ud på overfladen. Bilerne er udstyret med den seneste teknologi: gode højttalere, indbygget GPS, stemmestyring og så videre. Samtidig er prisen langt lavere end hvad de traditionelle bilmærker kan tilbyde – specielt hvis man overvejer alt ekstraudstyret. Det lyder for godt til at være sandt, og det er der en god grund til: det er nemlig for godt til at være sandt.

Da de kinesiske selskaber forsøgte at lancere disse billige bilmodeller på det europæiske marked, blev de nemlig hurtigt stoppet. Der er nemlig meget skrappe krav til sikkerheden i biler indenfor EU, og det betød at de kinesiske biler skulle igennem en crash test for at se, hvad der ville ske med bilens passagerer, hvis der var et uheld. Resultaterne fra disse crash test var mildest talt skræmmende! En normal godkendt bil er designet på en måde, så passageren er så godt sikret som muligt, selv hvis der sker et alvorligt uheld. De kinesiske biler derimod krøllede fuldstændigt sammen, og chancen for overlevelse ville næsten være lig nul i større uheld.

Men det bør måske ikke komme som en overraskelse, at bilmarkedet har bevæget sig i den retning. Vi har jo set det med stort set alle andre forbrugervarer: kvaliteten bliver i højere og højere grad ofret, for til gengæld at kunne tilbyde produktet til den billigst mulige pris. Når det kommer til biler, er det dog en rigtig farlig ting at gå på kompromis med! Heldigvis er EU lovgivningen ganske stram, og forbrugerne er derfor forhåbentligt sikrede imod de livsfarlige biler et stykke tid endnu.

Hvis man gerne vil have kvalitet for sine penge, kan det altså langt bedre betale sig at kigge på modeller som Kia Ceed, hvor sikkerheden er i top og prisen stadig er noget, de fleste kan klare. Selvfølgelig kan det være fristende at se de smarte sportsvogne fra Kina til næsten ingen penge, men i sidste ende er det ikke risikoen værd. Samtidig er der god chance for, at de kinesiske biler heller ikke vil holde nær så længe som eksempelvis en god Kia, og derfor vil være dyrere i længden.