4 ting du ikke har tænkt på at gøre på ferien

Ferie

Der er altid rigtig mange ting, man kan gøre i løbet af sin ferie. De fleste sidder dog alligevel derhjemme og keder sig, når de først er et par dage inde i ferien, så hvad er det lige, der går galt? Det virker til, at mange af os danskere har brug for inspiration, og det er lige netop det, vi har sat os for at gøre noget ved. Vi har finkæmmet internettet for at finde ud af, hvad man kan lave, når de mest almindelige muligheder er udtømt – du kan jo trods alt hurtigt finde den slags, hvis du bruger to minutter på at søge på Google eller en anden søgemaskine. Vi er nået frem til hele fire ekstraordinære ting, du ikke har tænkt på, at du kan gøre i ferien.

Den første er at dyrke motion. På en måde er det vel åbenlyst: det er sundt, det kan være ganske gratis, du har masser af tid til det og altså i sidste ende ikke nogen undskyldninger. For mange lyder det bare ikke som ferie, men enhver, der har for nylig har løbet 5 km eller løftet vægte indtil musklerne svigtede ved, at der ikke findes nogen bedre følelse end den eufori, der kommer af, at man presser sin krop til bristepunktet.

Hvis det ikke motiverer dig, så prøv en sport – eller endnu bedre, en kampsport. På den måde kan du nemlig have det sjovt, samtidig med at du dyrker motion. Kampsport hjælper desuden på det mentale helbred, da det har en meditativ effekt, som hjælper dig med at afstresse. Du træner desuden de stabiliserende muskler, så du får nemmere ved at sidde og gå i gode stillinger, som hjælper dit helbred på flere forskellige måder.

En anden måde at få de mentale fordele fra kampsport, uden at anstrenge dig rent fysisk, er at meditere. Rigtig mange synes at meditation er svært, og mange påstår, at de slet ikke kan gøre det – at det er fysisk umuligt for dem. Det stammer typisk fra en misforståelse, så før du springer det her punkt på listen over, så undersøg helt i bund, hvad det egentlig vil sige at meditere – eller find en, der kan lære dig, hvordan man gør.

En mellemting, hvor du stadig bevæger dig en smule, men ikke bliver forpustet, er at strikke eller hækle. De to ting har nemlig samme meditative effekt som kampsport, hvis man ikke lader sig distrahere af fjernsyn eller lignende. Det er desuden billigt og produktivt, idet du kun har brug for strikkegarn og et par strikkepinde eller hæklenåle, og ender ud med noget, der rent faktisk kan bruges til noget ellers sælges. Hvis du bliver pinligt berørt over at fortælle dine venner, at du har brugt din ferie på at strikke og slappe af, så kan du virkelig få gavn af noget mindfulness meditation.