4 oversete produkter i populære kategorier

Der er mange ting her i landet, som er populære og har været i det lang tid. Nogle af de ting findes dog i varianter, der ser langt fra samme grad af popularitet. Både den originale Coca Cola og de sukkerfrie og lavkalorie varianter er populære, men da de forsøgte sig med en version, der smager af jordbær, så blev den ikke populær nok i Danmark til at blive. Vi vil dog ikke snakke om helt så specifikke produkter, og dem vi snakker om findes desuden stadig i det danske marked – de er bare mindre populære end deres søskende. Vi ser her nærmere på fire ting, der ofte bliver overset til fordel for deres yderst populære søskende.

Det første vi vil se på er vin, hvor det er rødvin og hvidvin, der dominerer markedet. Vi kan snakke længe om, hvad forskellen på de resterende typer vin er, og om for eksempel champagne rent faktisk fortjener sin egen kategori, men det er ikke så relevant. Det der er relevant er hvad de bliver solgt som, og i det tilfælde er der nogle vine, der fortjener mere opmærksomhed, end de normalt får. Portvin er et godt eksempel på dét, da der er mange danskere, der ikke en gang kan sige, hvad der er så specielt ved portvin.

Hvis vi i stedet ser på markedet for mobiltelefoner, så kunne vi nævne, at de gamle mobiler uden touch eller andre fancy tilføjelser, men derimod bare kan ringe og eventuelt sende beskeder, er oversete. Det er dog ikke sandt længere, da mange har fået øjnene op for, at de gamle mobiltelefoner også kan være brugbare, når holdbarhed og batteri er vigtigere end ekstra funktionaliteter. Vi vil i stedet nævne OnePlus, som er et nyere mærke, der besluttede sig for at konkurrere med de bedste mobiler på markedet, men til en meget mere fornuftig pris. Der har været problemer undervejs, men det er rent faktisk lykkes dem at producere høj kvalitet med alle de fancy funktionaliteter til en lav pris.

Det er også værd at nævne frugt og grønt, som mange tror er for dyre i forhold til de hyperprocesserede alternativer, men hvad de ikke forstår er, at frugter og grøntsager har mange flere af de essentielle næringsstoffer end dit rundstykke med smør og ost uden alle de ulemper der er ved at indtage store mængder tilsætningsstoffer og tomme kalorier.

En kategori der er mere populær end den burde være, hvilket ikke er overraskende i vores forbruger centriske samfund fuld af luksusafhængige shopomaner, er tøj. Hvis du gerne vil skære ned på, hvor meget tøj du har og hvor mange penge du bruger på den slags, så er det med at finde et billigt mærke med holdbart, stilrent og komfortabelt tøj – og i den kategori har Uniqlo meget lidt konkurrence.